Tibeti Mágia

Programajánló

2017. október 16. - Nalanda

kongtrul.jpg

 Nem túl sűrűn érkeznek hazánkba magas rangú tibeti buddhista lámák, de ilyen fiatalon a Karmapa kivételével még senki nem jött, emiatt is különleges ez az esemény. Az első nap lesz az előadás, a másodikon pedig a Gyémánt Tudat beavatás. Több infó a képre kattintva.

 A szervező a Gyémánt Út Buddhista Közösség a karma-kagyü vonal egyik hazai szervezete a három közül. Ők leginkább a nagyobb tömegek számára is elérhető irányvonalat viszik, úgyhogy könyvek magolása, vagy filozófiai viták nincsenek, viszont a meditációk és a tanítások ismertetése annál inkább nagy hangsúlyt kap. Akit a pénzügyek izgatnak, azoknak írom, közel évi 80 millió forint állami támogatást kaptak, aminek nagyobbik része az egy százalékos felajánlás volt. Ezen kívül a Tibet Európa Alapítványhoz 50 millió szokott beérkezni, szintén az 1+1 százalékos adófelajánlásokból. Az ilyen előadások, rendezvények, nyári tábor szintén a bevétel rovatban van, tehát a szervezők ingyen dolgoznak. A pénz a pesti nagy centrum építésére szokott menni, melyen már 15 éve dolgoznak, de a negyede még átépítésre szorul, valamint a becskei elvonulási központ - a nyári táborok helyszíne - is folyamatos fejlesztés alatt áll.  Aki a lámát akarja támogatni, az szokás szerint a beavatás után teheti meg.

 A mostani inkarnációról annyit tudok, hogy az eddigi nézeteltérések ellenére is az összes nagy tibeti vonal hiteles újjászületésnek fogadja el, ami egy nagyon megható dolog, lévén elődje korai halálában éppen a nézeteltérések játszhattak főszerepet,mert az igyekezete, hogy a különböző irányba húzó csoportokat ki tudja békíteni, kudarcot vallott. Az, hogy a mostani megtestesülést a Dalai láma is támogatja, miközben egy konkurens szervezetnél tevékenykedik, egy jó jel a jövőre nézve.

 A téma érdekessége számomra, hogy már van egy idevágó bejegyzésem, amit a hétvégére átfésülök és közzéteszek.

 Aki még nem volt ilyen eseményen, azok számíthatnak rá, hogy Buddha tanításait megélő személy előadását hallgathatják, aki eleven frissességgel tudja tolmácsolni az emberi tudatról szóló időtlen tanításokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://tibetimagia.blog.hu/api/trackback/id/tr7612991746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása